Terrazzo

Terrazzon har tusenåriga traditioner och användes redan på romartiden. Den består av pigmenterad betong med framslipad ballast. Terrazzo innehåller alltså inte varken grus eller sand. Beståndsdelarna är endast cement och sten som ballast men dessa två ingredienser kan ge fascinerande många olika slutresultat i och med att kulörer och ballastfraktioner kan varieras i det oändliga.

Genom sin slitstyrka är det ett utmärkt, lättstädat trappmaterial med lång livslängd. Ytan kan dessutom slipas om och blir då som ny även efter flera decenniers användning.

Terrazzo är en ren naturprodukt som ger låg miljöbelastning både vid tillverkningen och under hela sin livslängd. Det slipslamm som bildas vid slipningen av ytan återanvänds som komposteringsmaterial.

Trapporna kräver inte några miljöfarliga kemikalier vid rengöring. Stensåpa är vad som behövs för att hålla lystern kvar i Terrazzoytan.

Ett bra exempel på Terrazzons utmärkta egenskaper är att vi fick leverera barriärelement till Södra Länken i Stockholm. Huvudargumenten till att uppdraget lades hos Forsselstrappan var materialets tåliga yta i kombination med utmärkta smutsavvisande egenskaper.