• Forssellstrappan, kvalitet och miljö

Kvalitet & miljö

Kvaliteten visar sig med tiden. Skickliga trapphantverkare tillsammans med ett erfaret konstruktions- och försäljningsteam utgör grundförutsättningen för Forssellstrappans höga kvalitet som vi aldrig gör avkall på.

Vi följer ett noggrant genomarbetat kvalitetsprogram under hela tillverkningsprocessen. För att säkerställa kvalitets- och miljökrav är vårt ledningssystem ISO-certifierat. Vi är också anslutna till certifieringsorganet för betong och ballast, Nordcert, vilket innebär att vi följer deras tillverkningskontroll. Forssellstrappans produkter är också CE-märkta.

En ren naturprodukt

Terrazzo är en ren naturprodukt som ger låg miljöbelastning både vid tillverkningen och under hela sin livslängd. Det slipslamm som bildas vid slipningen av Terrazzoytan återanvänds som komposteringsmaterial.

Trapporna kräver inte några miljöfarliga kemikalier vid rengöring. I-vax är vad som behövs för att hålla lystern kvar i Terrazzoytan. (se våra Skötselråd)

Forssellstrappans produkter är registrerade på Sundahus och Byggvarubedömningen, med betyget Rekommenderas. Se även våra byggvarudeklarationer.

Ta del av vår EPD för Terrazzotrappor för att läsa mer om miljöbelastningen från vår produktion.